Malört är en kvinnodriven tatueringsstudio i hjärtat av Malmö, och har ambitionen att erbjuda konstnärlig tatuering i en öppen och välkomnande atmosfär. Du som kund har möjlighet att välja bland ett varierat utbud av stilar från de huserande tatuerarna och deras gäster.

Amanda

Många är dem som vittnar om att tanken på att tatuera sig aldrig slagit dem, innan de snubblade över Amandas portfolio. Kanske har det att göra med det faktum att hon – innan 2014 då lärlingsperioden hos Thomas Rosén (förre ägare av Malört) tog vid – faktiskt redan var yrkesverksam bildkonstnär.

Med sammanlagt 7 års studier inom bildkonst och textil under bältet, flackade hon sedan vetgirigt runt världens alla hörn tills hon fick upp ögonen för tatueringskonsten i Mexiko och påbörjade sin nya karriär där år 2011.

Trevligt nog för oss i södra Sverige är hon nu här för att stanna, och letar du också efter något mindre traditionellt i tatueringsväg gör du rätt i att låta denna Helsingforsfödda ålänning ge fria händer åt vad inspirationen från mexikansk folkkonst, nordiskt traditionellt broderi och fabeldjur kan resultera i, när det får bli till på hud.

Amanda släpper tider ca en gång om året, vanligen på sommaren. Det förekommer ibland även sk ”flashsläpp” då det erbjuds färdiga motiv att bokas. Hon postar information om detta i god tid på sina sociala medier.

Instagram: @amandachanfreau
Hemsida: www.amandachanfreau.com
Övriga frågor: amanda@malortmalmo.se